7/24 Servis Hattı

E-Mail Adresi

servis@bolgeelektrik.com

Acil Durum Elektrik Hizmeti Acil durum elektrikçilerimiz, anında, güvenilir ve acil elektrik onarımı almanızı sağlamak için profesyonel olarak eğitilmiştir. Bu nedenle Bölge Elektrik, Bölgesin'de 7/24 acil elektrikçi hizmetleri için bir numaralı tercihtir. Hemen arayın ve 7/24 elektrikçilerimizden fiyat teklifi alın .

İletişim Bilgileri


2024'te Pot Işıklarını Takmanın Maliyeti Ne Kadar?

Spot Işığı Kurulumunun Ortalama Maliyeti

Pot ışıklarının kurulum maliyetini çevreleyen bilgileri araştırdınız mı? Peki, doğru yere geldiniz.

Pot ışığı kurulum maliyeti, işçilik, kablolama ve seçtiğiniz ampul türü dahil olmak üzere çok sayıda şeye göre belirlenir.

Spot Işığı Kurulum Maliyetini Etkileyen Faktörler

Tavan için kullanılan malzeme: Gömme aydınlatmayı monte etmek için tavandaki girintilerin kesilmesi gerekecektir. Tavanın yapıldığı malzeme kesinlikle maliyeti etkileyebilir. Örneğin, alçıpandan yapılmış bir tavanı kesmek sert ağaçtan çok daha kolaydır.

Muhafaza tipi: Işığın mahfazalı bileşenlerine muhafaza denir. Bunlar arasında sığ muhafaza, daha az kutu ve hava geçirmez seçenekler yer alır; bunların hepsi değişen maliyetlerdir.

Döşeme türü: Muhafazaya benzer şekilde farklı döşemeler mevcuttur. Bu, konut ile tavan arasındaki alanı kapsayan alandır. Göz küresi kaplaması ve reflektör kaplaması popüler seçeneklerdir.

Kullanılan ampuller: LED, halojen ve floresan ampuller, gömme aydınlatma için standart seçimlerdir ve hepsinin farklı satın alma ve işletme maliyetleri vardır.

İşçilik gerekli: Bir elektrikçi kutu veya daha az gömme LED için 6000 ila 7500 TL. arasında ücret alacaktır. Her kurulum üç saate kadar sürebilir.

Malzemeler: Gömme aydınlatma armatürlerinin fiyatı önemli ölçüde dalgalanabilir. Fikstür başına 900 ile 6000 TL. arasında değişiyor. Buna kurulum maliyetleri bile dahil değildir.

Kablolama: Önceden mevcut ışıklar ve kullanılacak kablolar yoksa ve bir elektrikçinin ışıklara enerji vermek için kablo çekmesi gerekiyorsa, bu kesinlikle maliyeti artıracaktır.

Erişilebilirlik: Bir elektrikçinin kirişler, diğer elektrikli cihazlardan gelen kablolar, kirişler ve kanallar gibi engellerin etrafından dolaşması gerekiyorsa, bu, kurulumun genel maliyetini artıracaktır.

Ek maliyetler

Önceden var olan ışıklar veya yeni inşaat: Daha önce de belirtildiği gibi, önceden var olan aydınlatma altyapısını kullanmak maliyetleri düşük tutmanın harika bir yoludur. Önceden var olan aydınlatma maliyetleri projenin tamamı için değişiklik gösterebilir. 

Alçıpanın onarımı: Çoğu zaman gömme aydınlatmayı kurmak için mevcut alçıpanı kesmeniz gerekecektir. Armatürler yerleştirildikten sonra yama çalışması yapılması gerekecek ve bu alçıpan onarımları 2000 ila 5000 TL. arasında herhangi bir yerde olabilir. 

İç veya dış mekan saksı ışıkları: Dış mekan saksı ışıkları, ışıklar için uygun sınırlı yerler olduğundan genellikle daha pahalıdır. Bununla birlikte, bir alanı yeterince aydınlatmak için daha az ışığa ihtiyacınız vardır.

Kaplama türü: Beyaz en yaygın kaplamadır ancak bronz, siyah, bakır, nikel, krom ve hatta altın seçenekleri de mevcuttur.

Dimmer anahtarı: Dimmerler parlaklık seviyesini kontrol etmenize ve ayarlamanıza olanak tanır.


Hemen Ara